Külföldi munka pároknak

2007-ben én azért döntöttem úgy, hogy Tirolban vállalok munkát, mert a párom, Zsolti már ott dolgozott és szerettünk volna együtt lenni.

Ha a pároddal együtt akarsz munkát vállalni, akkor az alábbi beszámoló és interjú neked szól, mert tiszta képet kapsz arról, hogyan zajlik a munkavállalás, ha a pároddal keresel munkát.


Csilla és Ádám párban vállalt munkát külföldön a segítségünkkel és készítettem velük egy interjút:

 

Iulia: Mi az eredeti foglalkozásod?

Ádám: “Magasépítő technikus”

Csilla:  “Főiskolai hallgató (építőmérnök)”

 

I: Hány éves vagy?

Ádám: “27”

Csilla: “24”

 

I: Miért döntöttél úgy, hogy külföldre mész dolgozni? Milyen problémáid voltak itthon, amiket egy külföldi álláshelyen kapott fizetéssel meg tudsz oldani?

Ádám: “A város talán legjobb konyhastúdiója összes felelőssége miatt havi 150.000 HUF-os fizetést hagytam fel, ami nagyon jó hazai viszonylatban, de valljuk be lakásom csak 50 éves koromra nem lett volna. Mindig fizetéstől fizetésig éltem, ezer forintos problémákkal. Most 324.000 HUF keresek, amiből 300.000HUF –ot havonta félreteszek. Eltűntek az ezer forintos gondok, csak álmokat pipálgatok. Jövőre lakást veszek, nincs miről  beszélni…”

Csilla: “Otthon egy 24 éves lány nem nagyon tud mihez kezdeni, pláne, hogy a diplomám még nincsen meg, így egy érettségivel maximum pénztárosi állást kaptam volna. Az itteni fizetésből bátran mer az ember tervezni, házat, lakást, mert itt rájössz, hogy nem elérhetetlen! A fizetésedet 100%-át félre tudod tenni, hiszen:

- albérletet nem fizetsz.

- nem fizetsz semmiféle számlákat, hiszen itt nem te fizeted a gázszámlát vagy a villanyt.

- ételre, italra szintén nem költesz.”

 

I: Amikor hozzánk fordultál, akkor milyen kételyeid voltak velünk szemben?

Ádám: “Mindenki hisz a fekete dobozban, hát én is. De a hírekkel ellentétben itt tényleg azt kapod amit, csak rajtad múlik a 90%-ot alád teszik.”

Csilla: “Nyilvánvalóan, mint minden ember kételyekkel vág bele egy ilyen dologba. Vajon megkapom-e azt a szolgáltatást, amit ígértek, vagy lelépnek a pénzünkkel, mint ahogy arra nagyon sok példát hallani, sajnos! De mindenkinek, aki olvassa ezt a kis szösszenetet, nyugodt szívvel merem ajánlani, hogy bátran bízzon meg Iuliában és Zsoltban, mert ilyen korrekt céggel és emberekkel ritkán találkozik az ember.”

 

I: Mi az a dolog, amitől úgy döntöttél, hogy megbízol bennünk?

Ádám: “Egy barátom próbálta ki, végigkövettem én is, nem volt kérdés hogy ki kell próbálnom. Ha beregelsz már csak rajtad múlik, csak te ronthatsz.(pl.: nem tudod felvenni a telefont…)”

Csilla: “Sokat segített, hogy láttuk a honlapon a hozzászólásokat és barátaink is rajtatok keresztül jutottak ki a „paradicsomba”.

 

I: Hol dolgoztál télen? Mi a hotel neve és a weboldala?

Aparthotel HUTTER

Katschberghöhe

hutter.at

 

I: Milyen volt az első 2 hét? Milyen nehézségeid voltak és hogyan oldottad meg őket?

Ádám: “Az idegen, vagyis az először beszélt embereket nehezen értettem, szókincs ügyileg kellett fejlődnöm, de az alapom jónak bizonyult. Egy jó alap nélkül nem érdemes elindulni, de nekem a kijutáshoz nagyobb szükségem volt a nyelvre, mint itt. Nullafelelősségű munkát végzek arany áron. Nem volt nehéz, kitartás szükséges az unalmas „nap, mint nap ugyanazt csinálom” munkához. “

Csilla: “Az első két hét izgalmas volt és mégis furcsa, hogy egy teljesen új helyre kerültünk. De mindenki a kollégáktól kezdve a család, akinek dolgozunk nagyon kedves velünk. Voltak ismeretlen szavak és kifejezések, amiket még nem hallottam és bele kellett rázódni az itteni életbe, de azt mondhatom, nem nagyon ütköztünk nehézségekbe, hála istennek.“

 

I: Tudod-e már, hogy kb. mennyit kerestél a téli szezonban?

Ádám: “Még nem! Két hét múlva pontosan, de 1.65 millióra számítok amiből 1.500.000 milliót félre tudok tenni, mivel NINCS rezsi költségem.”

Csilla: “A fix fizetést tudjuk már, de hogy azon felül mennyi plusz juttatást kapunk, azt még nem, gondolok itt a karácsonyi pénzre, és hasonlókra, 13., 14. havi fizetés… de ti erről szerintem többet tudnátok mondani, pontosan mivel is számolhatunk még.”

 

I: Javított ez a pénz az anyagi helyzeteden? Ha igen, akkor konkrétan miben segített?

Ádám: “Egyről a kettőre jutottam, álmokat pipáltam, kipihentem magam ezen a téli szezonon szerencsémre. Biztos tőkéhez jutottam várnak vissza jövő szezonra, kiszámítható lett az életem.”

Csilla: “Javított, persze, hogy javított, hiszen mint mondtam itt a fizetésed 100%át félre tudod tenni. A jövőm alapozásában, abban, hogy már merek tervezni!”

 

I: Elégedett vagy/voltál a kinti munkahelyeddel azt leszámítva, hogy biztos sok volt a munka?

Ádám: “Nagyon kedves mindenki, nincs munkahelyi terror. Nem a legszebb munkát végzem, mégis emberebbnek érzem magam mint otthon. Kellemesen meglepődtem, rosszabbra számítottam.“

Csilla: “Nagyon elégedett vagyok, jobb munkakörülményeket és kollégákat el sem tudnék képzelni, nem is beszélve a főnökökről! A téli szezonra várnak vissza minket, úgyhogy nagyon jól alakult.”

 

I: Mit tanácsolnál a mostani tapasztalatoddal annak, aki a mostani szezonban akar külföldön munkát vállalni?

Ádám:“KITARTÁS, csak úgy indulj el, ha be is akarod fejezni. Néha 30 napig nem leszel szabadnapos, de ha végigcsinálod, nem fogsz csalódni, nagyon gyorsan letelik. A nyelvet ne felejtsd és gyakorold.

Sok sikert kívánok mindenkinek!”

Csilla: “Mindenképpen arra hívnám fel legelső sorban, hogy bárki bármit hall arról, hogy ez meg az meg ennek a húgának a vőlegényének az unokaöccsének a rokona kint dolgozik nyelvtudás nélkül és milyen jól keres… (gondolom, nem kell tovább ragoznom) sztorik ellenére, ne vágjon bele a munkakeresésnek nyelvtudás nélkül!

Már ott kezdődik, hogy ha a regisztráció után befut az első telefon és nem tudod felvenni, elvesztegetett pénz volt, amit befizettél! Nem kell felsőfokon beszélni, mert nem várják el, de értsd meg, amit mondanak és persze értesd meg magad!! Ez nagyon fontos!

Aki úgy dönt, hogy szeretne változtatni, javítani az életén, én bátran tanácsolom, hogy vágjon bele, mert mellé fogni nem lehet, ha kikerülsz és okos vagy, nem szórod el a pénzed, akkor megváltozik az életed!

Sok sikert kívánok mindenkinek!”

 

Ha még nem iratkoztatál fel azonnali munkalehetőségekre, akkor itt az ideje!

Hivatalos közlemény

Tiroli Állásfelkészítő Tréning Budapesten!
Időpontja: 2014. április 26.
Cím:
Star City Hotel***
1078, VII. kerület,
Budapest, István u. 14.

 


Ha neked már csak az hiányzik, hogy lássál minket személyesen, és hogy megbizonyosodj, hogy ez egy komoly cég és amit ígérnek, az valóban működik, akkor gyere el! Tovább >>>

Ingyenes próba-állásinterjú

alapfokon beszélsz németül

szeretném magam külföldön biztonságban érezni